En bil från en bilpool kör ner för en väg med grönskande omkring sig.

Bilpool i Stockholm

Marknadskoll

Var finns det bilpool och vad kostar det?

Sammanställningen nedan baseras på uppgifter från respektive bilpoolsföretag som erbjuder bilpool i Stockholm. Uppgifterna uppdateras två till fyra gånger per år. Följ länkarna till respektive företags hemsida för att få de allra senaste siffrorna.

Vilka bilpooler finns det i Stockholm?


Bilpool med fasta platser

Många bilpooler har fasta parkeringsplatser för varje poolbil. Det innebär att användaren hämtar och lämnar bilarna på samma plats.

M (mars 2020)

Karta som visar var Ms bilpoolsbilar finns

Bilpoolsbilar i Stockholm från M

Bildelningstjänsten M hade premiär i september 2019 i Stockholm och Uppsala.

Vilken typ av bilar har M?
Bilarna är från Volvo, en stor andel är elhybrider och du kan välja bland modellerna XC40, XC60, V90, XC90.

Var finns Ms bilar?
M har bilar på ett stort antal poolplatser framförallt i innerstad och närförort men även på andra platser. M finns även i Uppsala och från mitten av mars 2020 i Malmö och Göteborg.

Vad kostar M
M har olika paket eller medlemsskap beroende på hur mycket och ofta du kör med en fast avgift på mellan 0 och 895 kr/månaden. Därtill tillkommer tim-, dygn- och helgpris eller helgpris utifrån medlemsskap. Dygnspriset varierar t ex mellan 995 och 795 beroende på valt medlemsskap. Alla prisplaner har en kilometeravgift på 2kr/km

Vad ingår

 • bränsle
 • försäkring
 • trängselskatt

Tillval: självriskeliminiering, dragkrok

Ms hemsida→

KINTO Share (sept 2020)

Bildelningstjänsten KINTO SHARE hade premiär i juni 2020 i Stockholm.

Vilken typ av bilar har KINTO Share?
Bilarna är från Toyota och alla är bensindrivna elhybrider. I sept 2020 erbjuds Toyota Corolla Touring Sports och Toyota Yaris. Vid lanseringen i juni ingick ett 40-tal bilar. Fler bilar och modeller av olika storlekar kommer inom kort.

Var finns KINTO Shares bilar?
Kinto har ett 70-tal poolbilar fördelade på ett 30 platser i centrala Stockholm. Bilar finns på Södermalm, Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm, Vasastan och i Hammarby Sjöstad

Vad kostar KINTO Share
KINTO Share planerar att erbjuda olika medlemskap som du kan byta mellan beroende på hur mycket och ofta du kör i olika perioder. I billigaste medlemsskapet (utan månadsavgift t o m 1 dec) är priserna  fr 55kr/h, fr 599 kr/dygn och fr 999/3dygn. På alla bokningar tillkommer en kilometeravgift på 2kr/km.

Vad ingår

 • bränsle
 • försäkring (självriskeliminering ingår t.om 31 augusti, dvs ingen självrisk om bilen skadas)
 • trängselskatt

Alla Toyota Corolla Touring Sport är utrustade med dragkrok.

Kinto Shares hemsida→

 

Sunfleet (mars 2020)

Bilpoolstjänsten Sunfleet introducerade bildelning i Sverige för 20 år sedan. Sunfleet minskar sedan hösten 2019 sin närvaro i Stockholm (samtidigt som den nya bildelningstjänsten M lanseras se ovan).

Vilken typ av bilar har Sunfleet?
De kvarvarande Sunfleetpoolbilarna i Stockholm är i huvudsak Renault Zoe. I resten av landet finns andra bilar, vi hänvisar till Sunfleets egen hemsida för info.

Var finns Sunfleets bilar?
Sunfleet har stängt större delen av sina poolbilar i Stockholms stad men ett 25-tal poolbilar ingår i den elbilspool som Stockholms stad har upphandlat av Sunfleet och som även är öppen för Sunfleets övriga kunder. Dessa kommer inte stängas i närtid. De finns bl a på Kungsholmen, i Kista, i Hägersten och i Arenagaraget under Tele2 arena. Sunfleet har även poolbilar i Sundbyberg och Nacka samt på många andra orter i Sverige.

Vad kostar Sunfleet?
Sunfleet erbjuder tre olika nivåer av medlemskap som kostar från 0-499kr/månad i fast avgift. Till det kommer tim-, dygns- eller helghyra anpassade för de olika medlemskapen. Alla prisplaner har en avgift per kilometer som varierar mellan 1,75-2,50/km.

Hos Sunfleet ingår:

 • Trängselskatt
 • Drivmedel
 • Försäkring

Tillval: Självriskreducering, självriskeliminering

Sunfleets hemsida →

Bilpoolen.nu (augusti 2019)

KArta över Bilpoolen.nu´s bilpoolsplatser i Stockholm

Bilpoolsplatser som tillhör bilpoolen.nu i Stockholm (juni 2019).

Vilken typ av bilar finns hos Bilpoolen.nu?
Flera olika modeller av bensin- och dieseldrivna bilar, från små personbilar till sjusitsiga familjebilar.

Var finns Bilpoolen.nu?
Bilpoolen.nu har ett 30-tal poolbilar i Stockholms stad, bland annat erbjuder de bilpool i Hammarby Sjöstad, på Södermalm, Kungsholmen och i Vasastan. Därutöver har de bilpooler i Stockholms kranskommuner.

Vad kostar Bilpoolen.nu?
Bilpoolen erbjuder flera olika nivåer av medlemskap, med 0 – 475 kr i månadsavgift. Tim- och kilometertaxa varierar utifrån medlemskap. Det finns även helg- och sommarerbjudanden.

Hos Bilpoolen.nu ingår:

 • Dragkrok finns på vissa bilar
 • Trängselskatt
 • Drivmedel
 • Försäkring (självrisk 5 000 kr).

Tillval: reduktion av självrisk till 2 500 kr (kostnad för självriskreduktion varierar beroende på modell, vanligtvis 5 kr/h)

Ta mig till hemsidan för bilpoolen.nu →

 

Stockholms bilpool (medlemsägd) (juni 2019)

Vilken typ av bilar finns hos Stockholms bilpool?
Stockholms bilpool bildades redan för 21 år och är därmed Stockholms äldsta bilpool och dessutom medlemsägd. Det finns sex olika personbilar i Stockholm av olika märken och modeller från 2013 till 2019. Två av bilmodellerna tillåter djur bakom lastgaller.

Var finns Stockholms bilpool?
Stockholmbilpool.se erbjuder bilpool vid Skanstull, Rosenlund, Björkhagen och Skarpnäck. Därutöver finns bilpoolsbilar i Solna, Sundbyberg och Bergshamra.

Vad kostar det att gå med i Stockholms bilpool?
Vid inträde betalas en medlemsinsats på 3 000 kr, som sedan återbetalas vid utträde. Varierande kilometer- och timkostnad beroende på bil. Gå vidare till https://www.stockholmsbilpool.se/priser för att se alla priser.

Hos Stockholms bilpool ingår:

 • Dragkrok finns på tre bilmodeller
 • Försäkring (4 000 kr i självrisk)
 • Drivmedel
 • Trängselskatt.

Tillval: självriskreducering (sänker självrisken till 600 kr, kostar 40 kr/dag).

Ta mig till Stockholms bilpools hemsida →

 

Moveabout (mars 2020)

Bilpoolerna på kartan drivs av Moveabout tillsammans med lokala samarbetspartners t ex Stockholmshem, UbiGo eller bostadsrättsföreningar.

Vilken typ av bilar finns hos Moveabout?
Eldrivna personbilar från Nissan (Leaf och eNV) och Renault (Zoe).

Var finns Moveabouts bilar?
Moveabout har poolbilar som kan bokas av privatpersoner i Årsta, Bromma och Hammarby Sjöstad. Moveabout har även poolbilar i 25 andra orter, framförallt i syd- och västsverige.

Vad kostar Moveabout?
Moveabout tar en månadsavgift på 124 kr. Därutöver har de enhetspriser: 79 kr/h; 275 kr/5h; 695 kr/helg.

Hos Moveabout ingår:

 • Försäkring (6 500 kr självrisk)
 • Trängselskatt
 • Drivmedel (eventuell tilläggsladdning under pågående bokning betalas av kund).

Ta mig till Moveabouts hemsida →

 

Elbilio (aug 2020)

Vilken typ av bilar har Elbilio?
Elbilio har eldrivna bilpoolsbilar: VW e-Golf, Renault Zoe samt BMWi3.

Var finns Elbilio?
Elbilio har flera bilpooler som är öppna för privatpersoner i Stockholm. Elbilio erbjuder öppen bilpool på Kungsholmen, Liljeholmen, Vasastan och Norrmalm, Sickla, Abrahamsberg och Fruängen. De har också bilpooler i Solna, Sundbyberg och Barkaby som är öppna för privatpersoner.

Vad kostar Elbilio?
3 kr/min,  99 kr/h, 590 kr/dygn (24h), 890 kr/helg (fre 17:00 – mån 8:00). Inga fasta månadsavgifter eller kilometerpris tillkommer.

Hos Elbilio ingår:

 • Drivmedel (el) på bilens parkeringsplats, eventuell tilläggsladdning vid annan station betalas av kund
 • Trängselskatt
 • Försäkring (självrisk 7 500 kr).

Ta mig till Elbilios hemsida →

 

Friflytande bilpool

Friflytande bilpooler tillåter att användaren tar bilen på en plats och lämnar den på en annan. Det gäller så länge det är på en tillåten parkeringsplats och inom bilpoolens Homezone, det vill säga det område där bilpoolsbilarna får lämnas.

 

Aimo (mars 2020)

Karta över Aimos Homezone. Kartnålarna visar Aimos Hotspots, där det finns förhyrda p-platser samt laddmöjligheter.


Vilken typ av bilar har Aimo?
Aimo erbjuder eldrivna Renault Zoe.

Var finns Aimo?
Aimo har 300 bilpoolsbilar i sitt verksamhetsområde som sträcker sig över Stockholms innerstad, Stockholms södra närförorter samt Solna och Sundbyberg. Aimo har extra många bilar i sina Hotspots. Aimos Hotspots för bilpool finns på Norrmalm, Kungsholmen, Södermalm, Vasastan och vid Tele2Arena i Johanneshov.

Vad kostar Aimo?
6 kr/minut, 149 kr /timme. Det kostar max 699 kr/dygn. Vid en körsträcka över 300 km tillkommer en kilometeravgift på 3 kr/km.

Hos Aimo ingår:

 • Drivmedel (el), men eventuell tilläggsladdning bekostas av kund såvida den inte sker på Aimos egna hotspots. Användaren måste lämna bilen med 15 km räckvidd kvar.
 • Parkering
 • Trängselskatt
 • Försäkring (självrisk 7 500 – 9 200 kr).

Ta mig till Aimos hemsida →

Privat bildelning

Det finns företag som hjälper privatpersoner att dela sina privatägda bilar med andra privatpersoner. Företagen tillhandahåller en plattform där bildelare kan lägga ut sin egen bil för bildelning, och står för körkortskontroll och försäkringar.

Snappcar (juni 2019)

Vilken typ av bilar har Snappcar?
Genom Snappcar kan du hitta alla sorters fordon, exempelvis kombi, skåpbil, husbil och elbil.

Var finns Snappcar?
Snappcar har 300 – 500 bilar på sin plattform inom en radie på 25 km från centrala Stockholm. Eftersom det är privatägda bilar varierar det hur tillgängliga bilarna är att hyra. Snappcar finns dessutom på en rad andra orter i Sverige samt i en rad andra länder, se vidare på plattformen.

Vad kostar Snappcar?
Bilägare sätter dygnspriser inom ett prisintervall som Snappcar föreslår. Generellt är priset lägre än traditionell biluthyrning. Hyrestagare betalar bara när de använder en delad bil, medlemskap på plattformen är gratis.

Vad ingår hos Snappcar?

 • Bilbarnstol finns i vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • Dragkrok finns på vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • En del av bilarna på Snappcar är utrustade med digitala nycklar så du som hyrestagare kan hämta, lämna och starta bilen utan att passa en särskild tid.
 • Försäkring (självrisk 4 400 – 9 000 kr beroende på bil).

Tillval: självriskreduktion sänker självrisken till 1 500 kr.

Ta mig till Snappcars hemsida →

 

GoMore (mars 2020)

Vilken typ av bilar har GoMore?
Genom GoMore kan du hitta alla sorters fordon, exempelvis kombi, skåpbil, husbil och elbil.

Var finns GoMore?
GoMore har drygt 600 bilar på sin plattform inom en radie på 25 km från centrala Stockholm. Eftersom det är privatägda bilar varierar det hur tillgängliga bilarna är att hyra. GoMore finns också på en rad andra städer i Sverige samt i Norge, Danmark, Frankrike och Spanien.

Vad kostar GoMore?
Priset för bilen bestäms av bilägaren, från 295 kr/dygn. I priset ingår 200 km/dygn. Hyrestagare betalar bara när de genomför en bokning, medlemskap på plattformen är gratis.

Hos GoMore ingår:

 • Bilbarnstol, takbox etc i vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • Dragkrok i vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • Försäkring (självrisk 7 500 kr per skada).

Tillval: självriskreduktion sänker självrisken till 1 500 kr.

Ta mig till GoMores hemsida →

NEVS SHARE (juni 2020)

NEVS SHARE etablerar sig 2020 i Stockholm med kranskommuner

Vilken typ av bilar har NEVS SHARE
NEVS SHARE-plattformen är öppen för alla typer av bilar; från små elbilar till minibussar.

Var finns NEVS SHARE
NEVS SHARES bilar finns på flera platser i Stockholm och kranskommuner. I juli 2020 finns uppåt 20 bilar på plattformen. Då det är privata och företags bilar som delas så kan tillgängligheten variera.

Vad kostar NEVS SHARE
Bilägaren bestämmer själv pris för uthyrning och får stöd av NEVS SHARE med rekommenderade priser.  Det finns bilar att hyra från 150kr för 4 timmar. Priset är lägre än för traditionell biluthyrning. Hyrestagare betalar bara för genomförda bokningar, medlemskap på plattformen är gratis. Utöver den tidsberoende hyran tillkommer tullar och drivmedel under bokad tid.

Vad ingår när du hyr bil via NEVS SHARE

 • Bilbarnstol, takräcke, takbox finns i vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • Dragkrok finns på vissa bilar, sökbart på plattformen
 • Försäkring (Självrisk 2500 kr)

Ta mig till NEVS SHARE hemsida

Reseabonnemang

Reseabonnemang, eller mobilitet som tjänst, är en ny företeelse som innebär att resor säljs som paket, med tillgång till flera olika sätt att resa inom samma tjänst. Genom att abonnera på resor kan du få ett bättre helhetsgrepp på resorna och resekostnaderna. Det är ett sätt att få tillgång till flera sätt att resa i samma tjänst. Tjänsterna erbjuds nära eller mycket nära dig. Det finns olika typer av abonnemang, det kan vara större eller mindre månadsabonnemang beroende på din familjs behov. I vissa fall ingår abonnemanget i hyran i nybyggda fastigheter.

UbiGo (mars 2020)

Ubigos bilpoolsplatser som drivs i samarbete med MoveAbout.

Vilken typ av resor ingår hos UbiGo? I dagsläget ingår följande tjänster i grundpaketet:

 • Kollektivtrafik (dygnsbiljetter hos SL).
 • Tillgång till bil i form av bilpool från Moveabout (elbilar) och hyrbil från Hertz.

Därutöver finns möjlighet att köpa till taxi (från Cabonline) i önskad omfattning.

Var finns UbiGo
UbiGo är en ny tjänst med premiär i Stockholm, först ut att få tillgång till tjänsten är boende i Hammarby Sjöstad, Minneberg och Finnboda Varv, Mårtensdal samt Stora och Lilla Essingen.

Vad kostar UbiGo
Kollektivtrafik kostar mellan 32 – 60 kr/dygn beroende på vald plan, barn/studenter och pensionärer 33% lägre kostnad. Dygn som inte utnyttjats kan användaren spara till nästa månad.
Bilpool kostar 72 – 120 kr per timme beroende på vald plan. Trängselskatt, fria mil och 
självriskreducering ingår priset. Bilpoolstimmar som inte används kan användaren spara till nästa månadsperiod.
Hyrbil från Hertz (kan hämtas ut på valfri station) kan bokas per dygn, helg och vecka. Prisexempel minsta hyrbilen kostar från 710-800 kr/helg beroende på vald prisplan. Bilpoolspotten som användes användas för att betala hyrbil.
Inga medlemsavgifter och inga bindningstider.

Ta mig till UbiGos hemsida →

Saknas ditt företag i listan? Läs mer om hur du kontaktar oss här →