En bil från en bilpool kör ner för en väg med grönskande omkring sig.

Bilpool i Stockholm

Marknadskoll

Var finns det bilpool och vad kostar det?

Se alla bilpoolsstationer på vår sammelkarta, som visar situationen i december 2021. Eller gå direkt till de enskilda företagen. Sammanställningen per företag baseras på uppgifter från respektive bilpoolsföretag som erbjuder bilpool i Stockholm. Uppgifterna uppdateras två till fyra gånger per år. Följ länkarna till respektive företags hemsida för att få de allra senaste siffrorna.

Vilka bilpooler finns det i Stockholm?


Bilpool med fasta platser

kartbild över stockholm med prickar som visar var det finns bilpoolsplatser

Kartan visar fasta platser för bilpool i Stockholm, alla leverantörer, status november 2020

Många bilpooler har fasta parkeringsplatser för varje poolbil. Det innebär att användaren hämtar och lämnar bilen på samma plats.

Totalt sett fanns närmare 900 bilpoolsbilar på fasta platser i Stockholm i december 2021. Vi har samlat alla bilpoolsstationer som fanns i Stockholm i december 2021 på en karta. Du når kartan via länken nedan. Genom att klicka på en punkt får du reda på mer om vilket/vilka företag som erbjuder bilpool på den aktuella platsen.

Länk till karta över alla stationer för fast bilpool (dec 2021) på Miljöförvaltningens webbplats miljödata

M (feb 2022)

Karta som visar var Ms bilpoolsbilar finns

Bilpoolsbilar i Stockholm från M

Bildelningstjänsten M hade premiär i september 2019 i Stockholm och Uppsala.

Vilken typ av bilar har M?

Bilarna är från Volvo, en stor andel är laddhybrider och du kan välja bland de senaste modellerna av XC40, V60,  XC90 samt helelektriska Polestar2.

Var finns Ms bilar?

M har bilar på ett stort antal poolplatser framförallt i innerstad och närförort men även på andra platser. M finns även i bl a Uppsala, Linköping, Göteborg, Malmö, Lund och Helsingborg.

Vad kostar M

M har olika paket eller medlemskap beroende på hur mycket och ofta du kör, med en fast avgift på mellan 0 och 395 kr/månaden. Därtill tillkommer tim-, dygn-  eller helgpris utifrån medlemskap. Som premiummedlem får du lägre timpriser.  Alla prisplaner har en kilometeravgift på 2kr/km för dieselbilar och 1kr/km för elbilar.

Vad ingår

 • bränsle
 • försäkring och självriskeliminering
 • trängselskatt

Tillval:  dragkrok

Ms hemsida→

KINTO Share (feb 2022)

Bildelningstjänsten KINTO SHARE hade premiär i juni 2020 i Stockholm.

Vilken typ av bilar har KINTO Share?

Bilarna från KINTO Share är bensindrivna elhyrbrider, el och vätgasdrivna bilar från Toyota och Lexus av olika storlekar. Bilmodeller som erbjuds i December 2021 är Toyota Yaris, Toyota Corolla Touring Sports, Toyota C-HR, Toyota Rav4 laddhybrid, Toyota Proace (transport), Toyota Mirai (bränslecellsbil), Lexus UX 300e (elbil) och Lexus UX 250.

Var finns KINTO Shares bilar?

KINTO har drygt 300 poolbilar fördelade på ca 170-tal platser i Stockholm. Bilar finns över hela Stockholm, och även i kranskommuner som Solna och Sundbyberg, Lidingö, Huddinge, Danderyd och Järfälla. KINTO har även ett större antal stationer i Göteborg och Malmö. KINTO ställer ut fler bilar och öppnar stationer löpande.

Vad kostar KINTO Share

KINTO Share erbjuder olika medlemskap som du kan byta mellan beroende på hur mycket och ofta du kör i olika perioder. I billigaste medlemskapet är priserna fr 45 kr/h, fr 445 kr/dygn och fr 995 kr/3 dygn. Du kan också boka längre perioder till paketpris. På alla bokningar tillkommer en kilometeravgift på 2 kr/km (drivmedel ingår).

Vad ingår

 • bränsle
 • försäkring (självriskeliminering kan köpas till)
 • trängselskatt
 • bilens fasta parkering

Alla RAV4 och Proace är utrustade med dragkrok.

Kinto Shares hemsida→

Bilpoolen.nu (aug 2019)

KArta över Bilpoolen.nu´s bilpoolsplatser i Stockholm

Bilpoolsplatser som tillhör bilpoolen.nu i Stockholm (juni 2019).

Vilken typ av bilar finns hos Bilpoolen.nu?

Flera olika modeller av bensin- och dieseldrivna bilar, från små personbilar till sjusitsiga familjebilar.

Var finns Bilpoolen.nu?

Bilpoolen.nu har ett 30-tal poolbilar i Stockholms stad, bland annat erbjuder de bilpool i Hammarby Sjöstad, på Södermalm, Kungsholmen och i Vasastan. Därutöver har de bilpooler i Stockholms kranskommuner.

Vad kostar Bilpoolen.nu?

Bilpoolen erbjuder flera olika nivåer av medlemskap, med 0 – 475 kr i månadsavgift. Tim- och kilometertaxa varierar utifrån medlemskap. Det finns även helg- och sommarerbjudanden.

Hos Bilpoolen.nu ingår:

 • Dragkrok finns på vissa bilar
 • Trängselskatt
 • Drivmedel
 • Försäkring (självrisk 5 000 kr).

Tillval: reduktion av självrisk till 2 500 kr (kostnad för självriskreduktion varierar beroende på modell, vanligtvis 5 kr/h)

Ta mig till hemsidan för bilpoolen.nu →

Stockholms bilpool (medlemsägd) (feb 2022)

Vilken typ av bilar finns hos Stockholms bilpool?

Stockholms bilpool bildades för över 20 sedan och är därmed Stockholms äldsta bilpool och dessutom medlemsägd. Det finns sju olika personbilar i Stockholm av olika märken och modeller från 2013 till 2019. Två av bilmodellerna tillåter djur bakom lastgaller. I Skarpnäck finns bilpoolens nyaste bil, en elbil.

Var finns Stockholms bilpool?

Stockholmbilpool.se erbjuder bilpool vid Skanstull, Rosenlund, Årstaberg, Björkhagen och Skarpnäck. Därutöver finns bilpoolsbilar i Solna C, Bergshamra och Sundbyberg.

Vad kostar det att gå med i Stockholms bilpool?

Vid inträde betalas en medlemsinsats på 3 000 kr, som sedan återbetalas vid utträde. Medlemsavgiften är 150 kr/månad. Kilometerkostnad 2.30 – 3.50 kr/km, rabatt över 500 km och timkostnad från 25-34 kr, beroende på bil. Dygnskostnaden är 10 ggr timpriset. Gå vidare till https://www.stockholmsbilpool.se/priser för att se alla priser.

Hos Stockholms bilpool ingår:

 • Dragkrok finns på tre bilmodeller
 • Försäkring (4 000 kr i självrisk)
 • Drivmedel
 • Trängselskatt.

Tillval: självriskreducering (sänker självrisken till 600 kr, kostar 40 kr/dag).

Ta mig till Stockholms bilpools hemsida →

Moveabout (feb 2022)

Vilken typ av bilar finns hos Moveabout?

Eldrivna personbilar från Nissan (Leaf och eNV) och Renault (Zoe).

Var finns Moveabouts bilar?

Moveabout har poolbilar som kan bokas av privatpersoner i Bromma och Hammarby Sjöstad. Moveabout har även poolbilar i öppna bilpooler på 40-talet andra orter, framförallt i syd- och västsverige.

Vad kostar Moveabout?

Moveabout tar en månadsavgift på 95 kr. Därutöver har de enhetspriser: 95 kr/h; 375 kr/5h; 725 kr/dygn och 975 kr/helg.

Hos Moveabout ingår:

 • Försäkring (6 500 kr självrisk)
 • Trängselskatt
 • Drivmedel (eventuell tilläggsladdning under pågående bokning betalas av kund).

Ta mig till Moveabouts hemsida →

Elbilio (dec 2021)

Vilken typ av bilar har Elbilio?

Elbilio har helt eldrivna bilpoolsbilar: Renault Zoe, BMW i3, Volkswagen e-Golf och Volkswagen ID3.

Var finns Elbilio?

Elbilio har flera bilpooler som är öppna för medlemmar i Stockholm. Elbilio erbjuder öppen bilpool på Kungsholmen, Liljeholmen, Vasastan och Norrmalm, Sickla, Abrahamsberg och Fruängen. De har också öppna bilpooler i Solna, Sundbyberg och Barkarby.

Vad kostar Elbilio?

99 kr/h, 690 kr/dygn (24h), 990 kr/helg (fre 17:00 – mån 08:00). Inga fasta månadsavgifter eller kilometerpris tillkommer.

Hos Elbilio ingår:

 • Drivmedel (el) på bilens parkeringsplats, eventuell tilläggsladdning hos inCharge ingår. Vid annan station betalas laddning av kund
 • Trängselskatt
 • Försäkring (självrisk 5 000 kr – 17 500 kr eller 2 500 kr per skada med självriskreducering).

Ta mig till Elbilios hemsida →

Friflytande bilpool

Friflytande bilpooler tillåter att användaren tar bilen på en plats och lämnar den på en annan. Det gäller så länge det är på en tillåten parkeringsplats och inom bilpoolens Homezone, det vill säga det område där bilpoolsbilarna får lämnas.

Aimo (feb 2022)

Karta över Aimos Homezone. Kartnålarna visar Aimos Hotspots, där det finns förhyrda p-platser samt laddmöjligheter.

Vilken typ av bilar har Aimo?
Aimo erbjuder eldrivna Renault Zoe samt Volkswagen ID3 och ID4.

Var finns Aimo?

Aimo har 260 bilpoolsbilar i sitt verksamhetsområde som sträcker sig över Stockholms innerstad, Stockholms södra närförorter. Aimo finns även i Solna, Sundbyberg och Södertälje. Aimo har extra många bilar i sina Hotspots. Aimo har för närvarande närmare 70 hotspots för bilpool runt om i staden.

Vad kostar Aimo?

7-9 kr/minut, 119 – 149 kr /timme. Det kostar 799-1149 kr/dygn. Vid en körsträcka över 300 km tillkommer en kilometeravgift på 3 kr/km.

Hos Aimo ingår:

 • Drivmedel (el), men eventuell tilläggsladdning bekostas av kund såvida den inte sker på Aimos egna hotspots. Användaren måste lämna bilen med 15 km räckvidd kvar.
 • Parkering
 • Trängselskatt
 • Försäkring (självrisk 7 500 – 9 200 kr).

Ta mig till Aimos hemsida →

Privat bildelning

Det finns företag som hjälper privatpersoner att dela sina privatägda bilar med andra privatpersoner. Företagen tillhandahåller en plattform där bildelare kan lägga ut sin egen bil för bildelning, och står för körkortskontroll och försäkringar.

Snappcar (nov 2020)

Vilken typ av bilar har Snappcar?

Genom Snappcar kan du hitta alla sorters fordon, exempelvis kombi, skåpbil, husbil och elbil. Gemensamt är att de måste kunna köras med B-körkort.

Var finns Snappcar?

Snappcar har drygt 700  bilar på sin plattform inom en radie på 25 km från centrala Stockholm. Eftersom det är privatägda bilar varierar det hur tillgängliga bilarna är att hyra. Snappcar finns dessutom på en rad andra orter i Sverige samt i Nederländerna och Tyskland, se vidare på plattformen.

Vad kostar Snappcar?

Bilägare sätter dygnspriser inom ett prisintervall som Snappcar föreslår, från 200kr/dag. Generellt är priset lägre än traditionell biluthyrning. Det ingår 130-300 fria km beroende på biläagerns inställningar. Hyrestagare betalar bara när de använder en delad bil, medlemskap på plattformen är gratis.

Vad ingår hos Snappcar?

 • Bilbarnstol finns i vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • Dragkrok finns på vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • En del av bilarna på Snappcar är utrustade med digitala nycklar så du som hyrestagare kan hämta, lämna och starta bilen utan att passa en särskild tid.
 • Försäkring (självrisk 5 400 ä 10  000 kr beroende på bil).

Tillval: självriskreduktion sänker självrisken till 1 500 kr.

Ta mig till Snappcars hemsida →

GoMore (mars 2020)

Vilken typ av bilar har GoMore?

Genom GoMore kan du hitta alla sorters fordon, exempelvis kombi, skåpbil, husbil och elbil.

Var finns GoMore?

GoMore har drygt 600 bilar på sin plattform inom en radie på 25 km från centrala Stockholm. Eftersom det är privatägda bilar varierar det hur tillgängliga bilarna är att hyra. GoMore finns också på en rad andra städer i Sverige samt i  Danmark, Frankrike och Spanien och Finland.

Vad kostar GoMore?

Priset för bilen bestäms av bilägaren, från 295 kr/dygn. I priset ingår 200 km/dygn. Hyrestagare betalar bara när de genomför en bokning, medlemskap på plattformen är gratis.

Hos GoMore ingår:

 • Bilbarnstol, takbox etc i vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • Dragkrok i vissa bilar, sökbart på plattformen.
 • Försäkring (självrisk 7 500 kr per skada).

Tillval: självriskreduktion sänker självrisken till 1 500 kr.

Ta mig till GoMores hemsida →

Kombinerad mobilitet

Kombinerad mobilitet, eller mobilitet som tjänst, är en ny företeelse som innebär att resor med många olika färdslag och från olika leverantörer säljs genom en tjänst, oftast en app. I vissa fall säljs resorna som paket eller abonemang, i andra fall köper man den enkelresa som passar bäst vid varje tillfälle. Tjänsterna erbjuds nära eller mycket nära dig. I vissa fall ingår abonnemanget i hyran i nybyggda fastigheter.  

Saknas ditt företag i listan? Läs mer om hur du kontaktar oss här →